Seferceliyye ( Osmanlı Mutfağından)
Seferceliyye ( Osmanlı Mutfağından) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı kuzu eti
- 3 orta uzunluk ayva
- 1 çorba kaşığı bal
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 50 gram tereyağı
- 150 gram kuru kayısı
- 50 gram iç badem (kabuksuz)
- Tuz
Seferceliyye ( Osmanlı Mutfağından) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı kuzu etini yıkayıp bir tencereye alın.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
- Et suyunu bıraktıktan sonra tencerenin kapağını açın ve orta ateşte kendi yağıyla kavurun.
- Kavrulmuş ete tuz serpin.
- Balı su ile karıştırıp ete ekleyin.
- Kapağı kapalı biçimde kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin.
- Diğer yanda ayvaları yıkayıp elma dilimi formunda kesin.
- Bir tavada tereyağını eritip ayva dilimlerini hafif kızartın.
- Kızaran ayva dilimlerini etlerin üzerine yerleştirin, toz şekeri serpiştirin ve 15 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Etli ayvayı ocaktan almadan evvel badem ve kayısıları ekleyin.
- 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- 20 dakika kadar dinlendirip servis yapın.
Seferceliyye ( Osmanlı Mutfağından) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










