Seferceliyye ( Osmanlı Mutfağından)

Seferceliyye ( Osmanlı Mutfağından) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 3 orta uzunluk ayva
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 50 gram tereyağı
  • 150 gram kuru kayısı
  • 50 gram iç badem (kabuksuz)
  • Tuz

Seferceliyye ( Osmanlı Mutfağından) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı kuzu etini yıkayıp bir tencereye alın.
  2. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
  3. Et suyunu bıraktıktan sonra tencerenin kapağını açın ve orta ateşte kendi yağıyla kavurun.
  4. Kavrulmuş ete tuz serpin.
  5. Balı su ile karıştırıp ete ekleyin.
  6. Kapağı kapalı biçimde kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin.
  7. Diğer yanda ayvaları yıkayıp elma dilimi formunda kesin.
  8. Bir tavada tereyağını eritip ayva dilimlerini hafif kızartın.
  9. Kızaran ayva dilimlerini etlerin üzerine yerleştirin, toz şekeri serpiştirin ve 15 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  10. Etli ayvayı ocaktan almadan evvel badem ve kayısıları ekleyin.
  11. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  12. 20 dakika kadar dinlendirip servis yapın.

Seferceliyye ( Osmanlı Mutfağından) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Etli Taze Fasulye
Karabuğday Topu
Fresh Ve Doyurucu Makarna Salatası
Taze Fasulye Yemeği
İpeksi Kıvamlı Kedi Dili Tiramisu Tarifi
Muhallebili Tart Kek
Hdabla | © 2025 |