Tavuklu Taco

Tavuklu Taco Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet lavaş
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Köri
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Tavuklu Taco Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları küçük kuşbaşı formunda doğrayalım bir tavaya alalım suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
  2. Soğanı yemeklik biberleri küp küp doğrayıp, sarımsağı da ezip tavuğun içine katalım, kavurmaya devam edelim.
  3. Bütün materyal pişince sıvı yağı, salçayı ve biberleri ekleyip güzelce karıştıralım ,5 dakika daha pişirelim.
  4. Lavaşları küçük kase ya da çerez tabağı boyutunda yuvarlak formlarda keselim.
  5. Ben altı adet lavaş aştan 20 tane yuvarlak çıkarttım.
  6. Pişen iç harcımızı lavaşların ortasına yerleştirip lavaşı ikiye katlayıp borcama dizelim bütün lavaşlar ve iç harç bitene kadar bu süreci devam ettirelim.
  7. Rendelediğimiz kaşarı yemeğimizin üzerine serpelim.
  8. 180° fırında yaklaşık 25 30 dakika kadar pişirelim afiyet olsun 😋.

Tavuklu Taco Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süleymaniye Çorbası (Osmanlı Mutfağı)
Mısırlı Pilav (En Sevdiğim)
Pirinç Unlu Bebek Maması
Damla Çikolatalı Fit Muffin
Sağlıklı Glutensiz Simit
Kahvaltının Vazgeçilmez Sebzeli Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |