Tavuklu Taco
Tavuklu Taco Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet lavaş
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı salça
- Köri
- Kekik
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Tavuklu Taco Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları küçük kuşbaşı formunda doğrayalım bir tavaya alalım suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
- Soğanı yemeklik biberleri küp küp doğrayıp, sarımsağı da ezip tavuğun içine katalım, kavurmaya devam edelim.
- Bütün materyal pişince sıvı yağı, salçayı ve biberleri ekleyip güzelce karıştıralım ,5 dakika daha pişirelim.
- Lavaşları küçük kase ya da çerez tabağı boyutunda yuvarlak formlarda keselim.
- Ben altı adet lavaş aştan 20 tane yuvarlak çıkarttım.
- Pişen iç harcımızı lavaşların ortasına yerleştirip lavaşı ikiye katlayıp borcama dizelim bütün lavaşlar ve iç harç bitene kadar bu süreci devam ettirelim.
- Rendelediğimiz kaşarı yemeğimizin üzerine serpelim.
- 180° fırında yaklaşık 25 30 dakika kadar pişirelim afiyet olsun 😋.
Tavuklu Taco Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















