Etli Sultan Kebabı

Etli Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram dana eti
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 adet patlıcan(küçük doğranıp kızartılmış)
  • 2 adet patates (küçük doğranıp kızartılmış)
  • 1 kavanoz hazır garnitür konserve
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • 3 yufka

Beşamel sos;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 200 ml süt
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Etli Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etler bir tencerede mühürlenir.
  2. Suyunu salıp çektikten sonra sıvı yağ eklenir bir çeşit karıştırılır.
  3. Üzerine salça eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Sırasıyla daha evvelden hazırlanmış patlıcan,patates ve granitür eklenir ve tuz katılır.
  5. Son olarak yaklaşık 1 su bardağına yakın su eklenip pişmeye bırakılır.
  6. Pişip suyunu çekince altı kapatılır.
  7. Yufkalar 4 e bölünür. Her bir yufka bir kaseye yerleştirilir.
  8. Kasenin dışında kalan kısımlardan küçük küçük modüller koparılıp tam ortasına koyulur.
  9. Üzerine hazırladığımız etli karışım eklenir ve yufkalar bohça üzere sarılıp yağlı kağıt serirli tepsiye dizilir.
  10. Bir tencereye tereyağ konur ve ertitilir.
  11. Eritilen tereyağına un eklenir ve unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
  12. Üzerine küçük süt paketlerinden olan 200 ml süt eklenir ve çırpmayı bırakmadan sos yoğunlaşana kadar karıştırılır.
  13. Sos yoğunlaşınca tuz eklenir ve sos kapatılır.
  14. Sos hazırlanan yufkaların üzerine çokça sürülür.
  15. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  16. Rendelenmiş kaşar eklenip tekrar fırına veririlir üzeri kızarınca yemek hazır. Afiyet olsun.

Etli Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotu Yemeği
Zeytinyağlı Bamya
Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Mini Cheesecake
Pratik Airfry Keki (Yalancı Sufle)
İkramlık Önerisi
Hdabla | © 2025 |