Üçgen Poğaça
Üçgen Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( bir tane sarı üstü için ayrılacak )
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- 4 -4.5 su bardağı un
İçi için;
- Kaşar ve beyaz peyniri kullandım
Üzerine;
- Yumurta sarısı pekmez karışımı
Üçgen Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel sıvı materyaller bir kaba eklenir yeterlice karıştırarak homojen hala getirin.
- Ardından sırasıyla un ,şeker ,tuz, kabartma tozu ekleyip güzelce yoğurun, en son ince kıyılmış dereotu eklenir yavaşça yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde kesim koparilir içine peynir koyulur ve üstten olağan poğaça kapatılır üzere kapatılır alt kısmı da üst gerçek birleşimi yapılır ve üçgen hali verilir.
- Üzerine pekmez yumurta sarısı karışımı sürülür çörekotu serpilir .
- 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Üçgen Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






