Elmalı Tarte Tatin
Elmalı Tarte Tatin Tanımı İçin Malzemeler
- 7-8 adet orta uzunluk elma
- 200 gram toz şeker
- 100 ml su
- 90 gram tuzsuz tereyağ
Tart hamuru için;
- 1,5 su bardağı un
- 200 gram tuzsuz tereyağ
- 3 yemek kaşığı soğuk su
Elmalı Tarte Tatin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur gereçlerimizi bir kabın içine alıp, bütünleşene kadar yoğuralım. Lakin yağ oranı yüksek bir hamur olduğu için fazla yoğurmamaya dikkat edelim.
- Hamuru streç sinemayla sarıp buzdolabına kaldıralım.
- 200 gram toz şeker ve 100 ml suyu bir tavaya alıp açık amber rengini alana kadar kaynatalım.
- Renk yoğunlaşırsa karamel acı bir tat alabilir, bu yüzden bu evre değerlidir.
- Şeker ve su açık amber rengini aldıktan sonra tereyağını ekleyip eritelim.
- Ardından elmalarımızı karamele ekleyelim ve elmalar yumuşayana kadar ocakta tutalım.
- Elmalar dağılmadan hafifçe yumuşayınca ocağı kapatalım.
- Elmaları borcama alıp, tavada kalan karameli de üzerlerine dökelim.
- Bu sırada dinlenmiş hamurumuzu hafif unla birlikte, fırın kabı boyutunda açalım.
- Açtığımız hamuru elmaların üzerine kapatarak 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.
Tarifin yapılış görüntüsünü ınstagram sayfamdan izleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Elmalı Tarte Tatin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






