Kosova Mantısı

Kosova Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 su bardağı baklavalık böreklik un
  • 2.5 su bardağı su (oda ısısında)
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Aralarına sürmek için;

  • 175 gram tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 350 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Kosova Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için bütün gereçleri karıştırın(unu eleyerek kullanın) ve güzelce yoğurun( çok yoğurmak önemli).
  2. Unu denetimli kullanın hamur yumuşak kıvamda olmalı.
  3. Hazırlanan hamuru 15 -20 dakika dinlendirin.
  4. Hamurudan 24 beze hazırlayın.
  5. Bütün bezeleri (el büyüklüğünde) un yardımıyla açın.
  6. 12 adet açtığınız hamuru ortalarını yağlayarak üst üste dizin.
  7. Dizerken yufkaları üstüne bastırarak büyütün.
  8. Diğer 12 adet hamuruda farklı bir yerde ortalarını yağlayarak hazırlayın. (böylece iki yufka oluyor) 15 dakika dinlendirin.
  9. Kıyma harcı için soğanları rendeleyin baharatları ve tuzunu ekleyip karıştırın.
  10. Dinlenen hamuru elle büyüterek açın.
  11. Hamuru 5×5 cm boyutlarında kesin.
  12. İçine kıymalı harçtan koyun ve katlayın.
  13. Yağlanmış tepsiye dizin üzerine kalan yağı sürün.
  14. 190-200 derecede kızarana kadar pişirin.

Kosova Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Pastası
Kolay Kete Tarifi
Havuç Tarator
Muzdan Dondurma
Enfes Köz Patlıcanlı Biberli Domates Sosu (Videolu)
Çıtır Çıtır Adana Böreği
Hdabla | © 2025 |