Dondurmalı Kalburabastı

Dondurmalı Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limonun suyu

Hamur için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yahut 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket (250gram) margarin
  • 1 paket (10 gram) kabartma tozu
  • 1 paket (5 gram) vanilya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 su bardağı un (temkinli ekleyelim)

İç harcı için;

  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Sunum için;

  • Dondurma
  • Jöle
  • Küçük modül limon
  • 1-2 kısım nane

Dondurmalı Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet: bir tencereye toz şeker ve suyu alalım.
  2. Karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim, kısık ateşte 5 dakika daha kaynatalım.
  4. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  5. Hamur: yoğurma kabına margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, irmik, kabartma tozu, vanilyayı ve tuzu alalım. Gereçleri düzgünce karıştıralım.
  6. Unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  7. Tatlıları şekillendirme: hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
  8. Her bir parçayı kalbur, rende yahut silikon nihale üzerine koyarak elimizle bastırarak açalım.
  9. Ortasına ceviz içi yerleştirip, iki kenarı ortada birleştirip kapatalım.
  10. Şekli bozmadan dikkatlice tepsiye yerleştirelim.
  11. Pişirme: evvelden ısıtılmış 180 derece fırında, alt üst fansız ayarda yaklaşık 30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirelim.
  12. Şerbetleme: fırından çıkan sıcak tatlıları bir borcuma alalım. Üzerlerine soğumuş şerbeti gezdirelim. Tatlıların şerbeti çekmesi için yaklaşık 2 saat dinlendirelim.
  13. Servis: tabağa dondurma ile birlikte süsleyerek servis edelim.

Dondurmalı Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Smoothie Kasesi
Milföy Waffle
Soğuk Baklava Tarifi
Cacık
Çıtır Tavuk
Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası
Hdabla | © 2025 |