Dondurmalı Kalburabastı
Dondurmalı Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limonun suyu
Hamur için;
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yahut 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket (250gram) margarin
- 1 paket (10 gram) kabartma tozu
- 1 paket (5 gram) vanilya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı un (temkinli ekleyelim)
İç harcı için;
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Sunum için;
- Dondurma
- Jöle
- Küçük modül limon
- 1-2 kısım nane
Dondurmalı Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet: bir tencereye toz şeker ve suyu alalım.
- Karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim, kısık ateşte 5 dakika daha kaynatalım.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamur: yoğurma kabına margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, irmik, kabartma tozu, vanilyayı ve tuzu alalım. Gereçleri düzgünce karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Tatlıları şekillendirme: hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
- Her bir parçayı kalbur, rende yahut silikon nihale üzerine koyarak elimizle bastırarak açalım.
- Ortasına ceviz içi yerleştirip, iki kenarı ortada birleştirip kapatalım.
- Şekli bozmadan dikkatlice tepsiye yerleştirelim.
- Pişirme: evvelden ısıtılmış 180 derece fırında, alt üst fansız ayarda yaklaşık 30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Şerbetleme: fırından çıkan sıcak tatlıları bir borcuma alalım. Üzerlerine soğumuş şerbeti gezdirelim. Tatlıların şerbeti çekmesi için yaklaşık 2 saat dinlendirelim.
- Servis: tabağa dondurma ile birlikte süsleyerek servis edelim.
Dondurmalı Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















