Çilekli Pasta

Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk yumurta
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Ara muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram beyaz çikolata
  • 6-7 adet doğranmış çilek

Dış kısmı için;

  • 1 paket pasta kreması

Süsleme için;

  • Çilek

Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  2. Kuru materyalleri eleyip yumurtalı karışıma ekleyip spatula ile pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
  3. Yağlı kâğıt serili dikdörtgen borcama dökelim.
  4. 160 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
  5. Kürdan testi yapıp fırından alalım.
  6. Pandispanya soğuduktan sonra 3 eşit modüle dikdörtgen biçiminde keselim.
  7. Ara muhallebisini hazırlayalım. Tencereye vanilya,çikolata ve çilek hariç hepsini koyup pişirelim.
  8. Tencereyi ocaktan alıp içerisine vanilya ve çikolatayı ekleyip karıştıralım.
  9. Muhallebi soğuduktan sonra doğranmış çilekleri ekleyip tekrar karıştıralım.
  10. Dış kısmı için, paketin üzerindeki hazırlanışına nazaran yapalım ve buz dolabına koyalım.
  11. Birleştirme vakti☺️ * servis tabağına pandispanyadan 1 katını koyalım üzerine muhallebiden yeteri ölçüde koyup tıpkı süreci kek bitene kadar tekrarlayalım.
  12. Dış kısmına krema sürelim ve üst kısmı çilek ile süsleyip servis edelim afiyet olsun 😊.

Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antioksidan Deposu Mor Soğan Turşusu
Etimek Tatlısı
Pizza Tarifi
Şipşak Poğaça
Tahinli Mayalı Çörek
Fırında Soslu Tavuk But
Hdabla | © 2025 |