Kuşbaşı Etli Peynirli Pide
Kuşbaşı Etli Peynirli Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı ılık su
- 3-4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım paket kuru maya
İç harcı;
- 300 gram kuşbaşı et
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1-2 adet kırmızı kap biber
- 2 adet sivri biber
- 2 domates
- Kara biber
- 2 kaşık salça
- Yarım demet maydanoz
Peynirli pide için;
- Dilediğiniz ölçüde peynir ve fesleğen
Kuşbaşı Etli Peynirli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru yapıp 2 saat mayalandırın.
- Et hariç bütün materyalleri farklı kapta küçük uzunluklarda doğrayıp karıştırın, sonra eti ek edin dolapta bekletin.
- Hamur hazır olunca fırını ısıtın.
- Köfte büyüklüğünde hamurları bölün ve pide formunu verin içine hazırladığımız materyalleri koyun.
- Isıtılmış fırında 20-25 dk kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Kuşbaşı Etli Peynirli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






