Laz Böreği

Laz Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 gr tereyağ

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 2 çorba kaşığı un (çok dolu )
  • 3 çorba kaşığı nişasta (çok dolu )
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker (200mm)
  • 2,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Laz Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tatlımızın evvel şerbetini ve kremasını hazırlıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  2. Şerbeti için; şeker ve suyu bir tencereye alıyoruz karıŞtırıyoruz kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika kaynatıp limon suyunu ekliyoruz.
  3. Kreması için; tereyağ hariç bütün gereçleri ekliyoruz ,el çırpıcı ile çırpıp kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz, göz göz olunca ocağı kapatıp 2 kaşık tereyağ koyuyoruz orta sıra karıştırarak bekletiyoruz.
  4. Borcam tepsimizi yağılıyoruz baklavalık yufkamızı tepsimize nazaran kesip 15 yufka üst üste koyuyoruz her 3 yufkada bir ortalarına 1 kadik tereyağ döküp fırçayla her yerine yayıyoruz.
  5. 15 ci yufkanın üzerine kremayı döküp tekrar 15 yufka koyuyoruz bu yufkaların aralarınada 3 adedinde bir 1 kaşık tereyağ koyup fırçayla her tarafına sürüyoruz.
  6. Kalan yağı en üste döküp tekrar fırçayla her tarafına sürüp bıçakla dilimliyoruz.
  7. 175 c evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz .
  8. Pişen tatlımızı 5 dakika dinlendirip soğuk şerbetle buluşturuyoruz .
  9. 2 yahut 3 saat sonra servise hazır çay eşliğinde tüketiyoruz çok hafif ve çok hoş bir tatlı kesinlikle denenmesi gerekiyor defterlerinize ekleyin arkadaşlar.

Laz Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Adana Kebap
Mini Pizza Poğaça
Kavunlu Dondurma Nasıl Yapılır? Evde En Kolay Kavunlu Dondurma
Cacık
Yumurtasız Şekersiz Unsuz Cookie
Az Malzemeli Sıvıyağlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |