Laz Böreği
Laz Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 200 gr tereyağ
Kreması için;
- 1 litre süt
- 2 çorba kaşığı un (çok dolu )
- 3 çorba kaşığı nişasta (çok dolu )
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı şeker
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker (200mm)
- 2,5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Laz Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tatlımızın evvel şerbetini ve kremasını hazırlıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Şerbeti için; şeker ve suyu bir tencereye alıyoruz karıŞtırıyoruz kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika kaynatıp limon suyunu ekliyoruz.
- Kreması için; tereyağ hariç bütün gereçleri ekliyoruz ,el çırpıcı ile çırpıp kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz, göz göz olunca ocağı kapatıp 2 kaşık tereyağ koyuyoruz orta sıra karıştırarak bekletiyoruz.
- Borcam tepsimizi yağılıyoruz baklavalık yufkamızı tepsimize nazaran kesip 15 yufka üst üste koyuyoruz her 3 yufkada bir ortalarına 1 kadik tereyağ döküp fırçayla her yerine yayıyoruz.
- 15 ci yufkanın üzerine kremayı döküp tekrar 15 yufka koyuyoruz bu yufkaların aralarınada 3 adedinde bir 1 kaşık tereyağ koyup fırçayla her tarafına sürüyoruz.
- Kalan yağı en üste döküp tekrar fırçayla her tarafına sürüp bıçakla dilimliyoruz.
- 175 c evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz .
- Pişen tatlımızı 5 dakika dinlendirip soğuk şerbetle buluşturuyoruz .
- 2 yahut 3 saat sonra servise hazır çay eşliğinde tüketiyoruz çok hafif ve çok hoş bir tatlı kesinlikle denenmesi gerekiyor defterlerinize ekleyin arkadaşlar.
Laz Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






