Bol Soslu Kakaolu Islak Kek Tarifi
Bol Soslu Kakaolu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1.5 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bol Soslu Kakaolu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kek için yumurta ve şekeri uygunca köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Sonra üstüne sıvı materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Üstüne kalan materyalleri ekleyip güzelce cırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ ile yaglanmıs küçük uzunluk borcama döküyoruz.
- Her yerine dağıttıktan sonra evvelden ısıtılmış 180 200 derece fırında pişiriyoruz.
- Pişmesine yakın vakitte sosu için bir küçük tencereye sos süt,yağ, kakao ve şekeri alıp güzelce karıştırıp pişiriyoruz.
- Daha sonra birinci sıcaklığı cıkan kekin üstüne kürdanla delikler acıyoruz ve dilimliyoruz.
- Üzerine sosumuzu dökerek dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Üstünü hindistan cevizi vs ile süsleyebilrisiniz. Afiyet olsun:).
Bol Soslu Kakaolu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












