Mercimek Mantısı (Videolu)
Mercimek Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Karabiber
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Kırmızı biberli yağ
Mercimek Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeği ve suyu tencereye alıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim suyunu çekene kadar.
- Kullandığınız mercimeğe nazaran yetersiz gelirse pişmesi için biraz daha su eği yapabilirsiniz.
- Pişen mercimeğe tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Tam kıvamını alması için 5-10 dk bekletelim.
- Sonrasında minik modüller koparıp yuvarlayalım.
- Servis öncesi üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, toz kırmızı biberli yağ gezdirip servis yapalım.

Mercimek Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







