Kayısı Marmelatlı Kurabiye

Kayısı Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 125 ml sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 pk vanilya
  • 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
  • Yeteri kadar un ( 3 su bardağı civarı)

Marmelatı için;

  • 15 adet kuru kayısı
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 buçuk kaşık silme toz şeker

Kayısı Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kaysıları yıkayıp küp küp doğrayın, üzerine portakal suyu gezdirin ve kısık ateşte pişirin.
  2. Pişen kayısıları rondodan geçirin ve soğuyunca krema sıkma torbasına alın.
  3. Kayısılar sertse, pişmediyse biraz su ek edebilirsiniz.
  4. Hamuru için oda ısısında ki gereçleri yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Üzerine streç çekip yarım saat dinlendirelim.
  6. Dinlenen hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile açalım çok incetlmeden,çay bardağı ile hamurdan yuvarlaklar elde edelim ve soğuyan kayısı marmelatını üzerine gezdirip ceviz serpiştirelim.
  7. 170 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan kurabiyemizin birinci sıcağı çıkınca pudra şekeri serpip afiyetle yiyebilirsiniz.

Tadı damağınızda kalacak benden söylemesi! 😋😋😋👍🏻👍🏻👍🏻

Kayısı Marmelatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brokoli Çorbası
Geleneksel Gata Kurabiyesi
Protein Glutensiz Krep ( Mercimek Krep )
Tam Kıvamında Haşhaşlı Revani ( Videolu)
Gaziantep Yöresine Ait Erik Tava
Yunan Cacığı (Tzatzıkı)
Hdabla | © 2025 |