Kıymalı Börek

Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 300gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 kaşık sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu

Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcı için sıvı yağ ve soğanı kavurup içine kıymayı ek edip güzelce ezelim kıymayı.
  2. Kavrulan kıymaya baharatları ek edip ocağın altını kapatıp soğumaya alalım.
  3. Daha sonra sosunu geniş bir kapta çırpalım,tezgaha yufkayı açıp sosu fırça yardımıyla sürelim.
  4. Yufkayı görseldeki üzere ikiye katlayıp tekrar üzerine sos sürelim.
  5. Yufkanın ucuna iç harcı koyup kenarları içe kıvırarak saralım.
  6. 4 eşit kesime kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  7. 4 yufkayada tıpkı süreci uygulayıp kalan sosu azar azar böreğin en üstüne gezdirelim. (hepsini birden aktarmayın çektikçe gezdirin).
  8. En üste yumurta sarısı sürüp ısıtılmış fırında 170 derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim.

Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tadı Damağınızda Kalacak Çikolatalı Pasta
Terbiyeli, Ekşili Sulu Köfte (Lezzetli ve sağlıklı)
Un Kurabiyesi
Yoğurtlu Makarna Çorbası
Havuç Kabak Tarator (En İyi Versiyonu)
Tulum Peynirinden Krem Peynir Yapılışı
Hdabla | © 2025 |