Poğaça

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta beyazı(sarısı üstüne)
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • Yaklaşık 5 su bardağı un (kontrollü koyun,ele yapışmayan yumuşak-orta bir hamur olucak)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için ılık suyu ve sütü kaba alın üzerine mayayı ekleyin.
  2. Karıştırıp şekeri,tuzu,zeytinyağı,yumurta beyazını da koyun.
  3. Kontrollü formda ununu ekleyin.
  4. 1 saat üzerini bir sofra bezi ya da streç ile kapatıp mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamuru yuvarlak modüllere bölün,tepsiye dizin 10 dk tepsi de üstü örtülü biçimde mayalanmasını bekleyin.
  6. Yumurta sarısını sürüp 200°’de fanlı ayarda 15-20 dk pişirin. (fırından fırına değişebilir) fırının kapağını hafif açıp birkaç dk bekleyin daha sonra çıkarıp bir bez ile üzerini örtün.
  7. Hafif soğuyunca tüketeceksiniz. Afiyet olsun.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıyır Kıyır Hatay Kömbesi
Asla Çatlamayan Nefis İçli Köfte
Pancarlı Humus
Sıvı Yağlı, Maden Sulu, Kıymalı, Susamlı Börek
Kadayıf Dolması
Mini Pişiler
Hdabla | © 2025 |