Ev Yapımı Limonata

Ev Üretimi Limonata Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yahut 500-600 gram limon
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5-6 adet karanfil
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su (karanfil için)
  • 5 su bardağı yahut 1 litre soğuk içme suyu
  • 5-6 kol taze nane

Ev Üretimi Limonata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce bir küvete limonların kabuğu ince rendelenir.
  2. Toz şeker ile elle ovularak şeker ile özdeşleştirilir.
  3. Kabuğu rendelenen limonlar sıkılarak 1 su bardağı çıkan limonun suyu eklenir.
  4. Elle yeterlice ovularak şekerim erimesi sağlanır.
  5. Üzerine evvel sıcak suda bekleyen 5-6 adet karanfil ek edilir.
  6. Arkasından taze nane eklenir.
  7. Hazır olan karışım buzdolabında bir kaç saat bekletilir.
  8. Ardından öteki bir küvete tül yahut ince süzgeç yardımıyla süzülür.
  9. Servis; meşrubat bardağına konulur ve yanında limon ile servis edilir.Afiyet olsun.

Ev İmali Limonata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Açma (Pişir Ve Koy Buzluğa)
Çökeltme Kebabı (Ev Usulü)
Damla Çikolatalı Kolay Kurabiye Tarifi (Videolu)
Buzluk İçin Frambuazlı Tart (Videolu)
Tavuklu Nefis Pelmeni Mantısı
Avokadolu Orman Meyveli Soğuk Mousse (Pcos Dostu – Yaz Tatlısı)
Hdabla | © 2025 |