Peynirli Fırın Makarna
Peynirli Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram makarna hangi çeşit isterseniz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 500 ml süt
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Çay kaşığı ucuyla muskat
- 100 gram beyaz peynir
Üzerine için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Peynirli Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle makarnaları tuzlu suda biraz canlı kalacak formda haşlayalım.
- Bu ortada sos tenceresine tereyağı ek edelim, üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine sütü ek edip süratlice karıştıralım baharatlarını ekleyip karıştıralım.
- Üzerine makarnanın suyundan bir kepçe ek edip kıvam alana kadar pişirelim.
- Haşlanmış olan makarnayı süzelim geniş bir kaba alalım üzerine hazırladığımız sosu döküp güzelce harmanlayalım.
- Makarnanın yarısını uygun bir fırın kabına alıp yayalım üzerine beyaz peynir serpiştirelim
- Üzerine kalan makarnayı ek edip düzeltelim üzerine çokça kaşar peyniri serpiştirip evvelce ısıtılmış 200 derece alt üst fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim, biraz dinlendikten sonra sıcak servis edelim afiyet olsun 😋.
Peynirli Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















