Yoğurtlu Erişte Salatası
Yoğurtlu Erişte Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı erişte
- 1 bütün tavuğun göğsü (haşlanmış olcak)
- 4 adet kornişon turşu
- 1 adet büyük uzunluk kırmızı kapya biber közlenmiş
- 1 adet hazır mısır konservesinin tamamı
- 1 orta uzunluk kase yoğurt
- 1 orta uzunluk kase mayonez
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı ucuyla toz biber
- 1 çay kaşığı tepeleme olmadan pul biber
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 10 tane ceviz
Yoğurtlu Erişte Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğumuzun göğsünü haşlıyoruz .
- Diğer bir tencerede eriştemizi haşlıyoruz.
- Haşlanan tavuğumuzun göğsünü didiyoruz .
- Orta biçimde uygun bir derin kaseye alıyoruz, içine haşladığımız eriştemizi katıyoruz ,mısırımızı katıyoruz.
- Kornişon turşumuzu orta uzunluk küp küp doğrayıp ekliyoruz.
- Közlenmiş kırmızı kapya biberimizi soyup küçücük ufaltıp ekliyoruz.
- Tuzumuzu ekliyoruz, öbür bir derin kasenin içinde yoğurt ve mayonezimizi çırpıp ekleyip karıştırıyoruz.
- Tüm malzemeyi uygun bir tavaya tereyağımızı alıyoruz eritip içine cevizlerimizi küçük küçük ufatıp katıp pul biber toz biber ile kavurup salatamızın üzerine gezdiriyoruz ,salatamız hazır deneyeceklere afiyet olsun 😊.
Yoğurtlu Erişte Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






