Ekşili Köfte
Ekşili Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfteler için:
- 200 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı pirinç
- Tuz
- Karabiber
- Köftelerin yapışmasını önlemek için un
Çorba için:
- 1 küçük patates, küp doğranmış
- 1 küçük havuç, küp doğranmış
- 1 litre kaynar su
- Tuz
Terbiyesi için:
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 limonun suyu
Üzeri için:
- Zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
Ekşili Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfteleri hazırlayın: kıyma, pirinç, tuz ve karabiberi bir kapta yoğurun.
- Elleriniz hafif ıslatarak küçük köfteler yapın ve yapışmamaları için un serpilmiş bir tepsiye alın.
- Sebzeleri ve köfteleri pişirin: kaynar suya tuz ekleyin, akabinde doğranmış patates ve havuçları ekleyerek birkaç dakika haşlayın.
- Daha sonra köfteleri dikkatlice ekleyin ve 15 dakika pişirin.
- Terbiyeyi hazırlayın: farklı bir kapta yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpın.
- Çorbanın kaynayan suyundan bir kepçe alıp azar azar ekleyerek karışımı ılıtın.
- Ardından terbiyeyi çorbaya ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.
- Son dokunuş: küçük bir tavada zeytinyağını ısıtın, kırmızı toz biberi ekleyin ve bu karışımı servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine gezdirin.
Ekşili Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









