Ekşili Köfte

Ekşili Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfteler için:

  • 200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Köftelerin yapışmasını önlemek için un

Çorba için:

  • 1 küçük patates, küp doğranmış
  • 1 küçük havuç, küp doğranmış
  • 1 litre kaynar su
  • Tuz

Terbiyesi için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 limonun suyu

Üzeri için:

  • Zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber

Ekşili Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfteleri hazırlayın: kıyma, pirinç, tuz ve karabiberi bir kapta yoğurun.
  2. Elleriniz hafif ıslatarak küçük köfteler yapın ve yapışmamaları için un serpilmiş bir tepsiye alın.
  3. Sebzeleri ve köfteleri pişirin: kaynar suya tuz ekleyin, akabinde doğranmış patates ve havuçları ekleyerek birkaç dakika haşlayın.
  4. Daha sonra köfteleri dikkatlice ekleyin ve 15 dakika pişirin.
  5. Terbiyeyi hazırlayın: farklı bir kapta yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpın.
  6. Çorbanın kaynayan suyundan bir kepçe alıp azar azar ekleyerek karışımı ılıtın.
  7. Ardından terbiyeyi çorbaya ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.
  8. Son dokunuş: küçük bir tavada zeytinyağını ısıtın, kırmızı toz biberi ekleyin ve bu karışımı servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine gezdirin.

Ekşili Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tost Makinesinde Izgara Köfte
Browni Tarifi
Mantar Ve Soğan Mezesi
Çikolatalı Pirinçli Puding
Çiğköfte
Poğaça Mı Simit Mi? Karar Veremeyeceksiniz! (Videolu)
Hdabla | © 2025 |