Katmer
Katmer Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Un (ele yapışmayan sert olmayan bir hamur elde edene kadar eklenir)
Hamurun ortası için;
- 200 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, şeker, tuzu yoğurma kabına alıp yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Üzerini örtüp yarım saat bekletelim.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp 10 modüle bölüp bezeleyelim.
- Bezelediğimiz hamurların üstünü örtelim kurumaması için.
- Bir yandan da tereyağı ocağa alıp eritelim içerisine sıvı yağ ekleyelim kenara alalım.
- Teker teker hamuru merdane yardımıyla açalım. Açtığımız hamuru bir tabağa alalım erittiğimiz tereyağından 2 -3 kaşık hamura sürelim tekrardan açtığımız hamuru üzerine alıp onunda üzerine yağdan dökelim.
- 2 şer tane olacak formda başka farklı hamurların ortalarını ve üstlerini yağlayıp bekletelim. 5 tane katmer olacak.
- Dinlenen 2 şer tane hamuru elimizle yavaşça çekiştirerek inceltelim ve açtığımız hamurun üzerine tekrardan 2 kaşık tereyağdan sürüp rulo biçimde sarıp gül böreği formu verelim ve üstünü örtüp buzdolabında 1 saat bekletelim. Buzdolabından çıkarttıktan sonra merdaneyle ne ince ne kalın olacak biçimde biraz büyütelim.
- Döküm tava yada teflon tavayı ısıtıp katmeri önlü artlı düzgünce kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra tavadan almadan üzerine hafif tereyağ sürebilirsiniz kıtır kıtır olmasını sağlar.
- Pişirdikten sonra fazla yapıp dondurucuyada koyabilirsiniz.
Şimdiden deneyenlere afiyet olsun 🥰.
Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















