Hamsiköy Sütlacı

Hamsiköy Sütlacı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağından 1 parmak eksik pirinç (biz çok pirinç sevmiyoruz siz yarım bardak kullanabilirsiniz)
  • 1.5 su bardağı su(pirinçleri kaynatmak için)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su( un ve yumurta karışımı için)

Üzeri için;

  • Fındık

Hamsiköy Sütlacı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 litre sütümüzü tencereye alalım ve kaynamasını bekleyelim.
  2. Başka bir tencereye pirinçlerimizi ve suyumuzu alıp haşlayalım.
  3. Pişen pirinçimizi kaynayan sütümüzü ek edelim ve kıvam alana kadar kaynatalım.
  4. Daha sonra şekerimizi ilave edelim 2-3 dk daha kaynatalım.
  5. Yumurta sarısı, un, tuz ve suyumuzu bir kapta homojen olana kadar karıştırıyoruz.
  6. Hazırlamış olduğumuz karışımı kaynayan sütümüze süratli bir halde ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Burası değerli yumurta taneli kalmaması için. 10 dakika daha kaynatıyoruz.
  7. 6 adet toprak kaselere bölüyoruz, evvelden hafif ısıtılmış 250 derece fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. Tepsi içerisine su koyuyoruz ki kaseler çatlamasın.
  8. Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak üzerine fındık ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 💕💕.

Hamsiköy Sütlacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çocuklar İçin Şekersiz Muzlu Pankek
Hurmalı Kurabiye
Salçalı Mercimek Çorbası
Kayseri Ketesi
Orman Meyveli Cheescake (Çatlamayan Tam Kıvamında)
Az Şekerli Muzlu Lezzet Topları
Hdabla | © 2025 |