Hamsiköy Sütlacı
Hamsiköy Sütlacı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- Yarım su bardağından 1 parmak eksik pirinç (biz çok pirinç sevmiyoruz siz yarım bardak kullanabilirsiniz)
- 1.5 su bardağı su(pirinçleri kaynatmak için)
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su( un ve yumurta karışımı için)
Üzeri için;
- Fındık
Hamsiköy Sütlacı Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 litre sütümüzü tencereye alalım ve kaynamasını bekleyelim.
- Başka bir tencereye pirinçlerimizi ve suyumuzu alıp haşlayalım.
- Pişen pirinçimizi kaynayan sütümüzü ek edelim ve kıvam alana kadar kaynatalım.
- Daha sonra şekerimizi ilave edelim 2-3 dk daha kaynatalım.
- Yumurta sarısı, un, tuz ve suyumuzu bir kapta homojen olana kadar karıştırıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz karışımı kaynayan sütümüze süratli bir halde ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Burası değerli yumurta taneli kalmaması için. 10 dakika daha kaynatıyoruz.
- 6 adet toprak kaselere bölüyoruz, evvelden hafif ısıtılmış 250 derece fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. Tepsi içerisine su koyuyoruz ki kaseler çatlamasın.
- Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak üzerine fındık ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 💕💕.
Hamsiköy Sütlacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







