Susamlı Toplar
Susamlı Toplar Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında tereyağı
- 1 yumurta (beyazı ve akı ayrılmış)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı un
Bulamak için:
- 1 yumurta akı
- Kavrulmuş susam
Susamlı Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtanın beyazını ayırarak tüm gereçleri ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayın.
- Önce yumurta beyazına sonra kavrulmuş susama bulayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- 175 derece sıcaklıkta pişirin. Benim fırınımda 20 dk pişti siz denetimli bir biçimde pişirin.
- Ağızda ağılan lezzetli susamlı tuzlu bir kurabiyedir. Afiyet olsun.
Susamlı Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








