Mantar Kokoreç
Mantar Kokoreç Tanımı İçin Malzemeler
- 600-700 gram kestane mantarı
- 1 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kuru domates
- 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
- Tuz
Mantar Kokoreç Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavaya zeytinyağını küçük doğranmış soğanı ve biberleri ekleyin.
- Soğanlar karamelize olana kadar kavurup içerisine küçük doğranmış mantarları ek edin.
- Suyunu salıp çeken mantarlara tereyağı, baharatlar ile birlikte sarımsağı ek edin.
- Son olarak ekmeğin içini alıp üzerine bastırarak ekmekleri yağlayıp içerisine hazırladığınız yemeği ekleyin.
Mantar Kokoreç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











