Babam Böyle Pasta Yapmayı Nerden Öğrendi Pastası
Babam Bu türlü Pasta Yapmayı Nerden Öğrendi Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 5 l uzunluk yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Pastacı kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt
Kaplamak için;
- 3 paket krem şanti (her paket 75 gr)
- 1.5 su bardağı süt
- Kırmızı besin boyası
Pastanın içine ve üzerine ;
- 2 adet muz
- Çilek
- Damla çikolata
Çilekleri süslemek için;
- Ayırdığımız krem şanti
- Eritilmiş damla çikolata
Babam Bu türlü Pasta Yapmayı Nerden Öğrendi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pandispanya için yumurtaların beyazlarını ve sarısını farklı çırpma kaplarına ayırın.
- Beyazına 1 damla bile sarı karışmamalı dikkat edelim.
- Ayrıca bir damla su bile karışmamalı.
- Yumurtaların ve kapların kupkuru olmasına dikkat edelim.
- Şekerin yarısını aklara yarısını sarılara ekleyelim.
- Aklarını traş köpüğü kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım.
- Kabı karşıt çevirdiğimizde akmamalı.
- Sarılarına da vanilyayı da ekleyerek açık sarı bir hale gelene kadar çırpalım.
- Sıcak suyu da ekleyip karıştıralım.
- Un, nişasta ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyelim ve son kere çırpalım.
- Sonrasında akları sarılara 2 seferde ekleyelim.
- Her seferinde spatula ile alttan üste yanlışsız karıştıralım.
- Sarıları ve beyazları söndürmeden alttan üste yanlışsız homojen olana kadar karıştıralım.
- Ben 22 cm bir kalıp kullandım.
- 180 derecede yaklaşık 40 dk pişirdim.
- Fırından fırına fark eder denetimli olalım.
- Kürdan testinden pak çıkıyorsa fırından alalım ve fırın teli üzerine zıt çevirip soğumaya alalım.
- Bir gün buzdolabında bekletirseniz pandispanya daha kolay kesilir.
- Kreması için; süt, un, nişasta, tozşeker ve yumurtayı tencereye alıp topak kalmayana kadar çırpıcı ile karıştıralım
- . Altını açıp yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Koyulaşınca altını kapatıp tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Üzerine streç yapıştırıp soğumaya bırakalım.
- Süt ve krem şantiye başka bir kapta çırpalım.
- Oda sıcaklığına gelen muhallebiye ekleyip mikserle homojen olup ipek üzere bir krema elde edene kadar karıştıralım.
- Pasta ile kremayı buluşturalım.
- Pasta kesme aparatı yahut bıçak ya da ip yardımıyla pandispanyayı 3 e bölelim.
- Servis tabağının ortasına bir tatlı kaşığı kadar kremadan koyalım.
- Üzerine kestiğimiz pandispanyanın modüllerinden birini koyalım ve birkaç kaşık süt ile ıslatalım.
- Kremayı ister sıkma torbası ile ister kaşık yardımıyla pandispanyanın üzerine sürelim.
- Dilimlediğimiz meyve kesimlerini ve damla çikolatayı da kremanın üstüne koyalım.
- Diğer pandispanya modülünü da üzerine koyarak birebir süreci bu kat üzerinde tamamlayalım.
- En üstüne de son katı koyarak süt ile ıslatalım.
- Dışını kaplamak için krem şantiyi sütle birleştirip mikserle çırpalım.
- Süslemede kullanmak üzere birkaç kaşık ayıralım.
- Kalanıyla pastanın dışını bir hoş sıvayalım ve biçim verelim.
- Ayırdığımız krem şantiden çileklere göz yapmak için 1 tatlı kaşığı kadar ayırıp kalanına kırmızı besin boyası dökelim.
- İstediğimiz tonu elde edene kadar besin boyasını ekleyip pastanın dışını dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Ben kızımın ismini yazdım ve tabanın kenarlarını yıldız duy ile süsledim.
- Üzerine ayırdığım krem şanti ve erittiğim çikolata ile gözler yaptım.
- Nasıl yaptığımı soracak olursanız buzdolabı poşetine koyarak ucuna minik bir delik açtım ve sıkarak minik gözler oluşturdum.
- Çilekleri pastanın üzerine dilediğim üzere dizdim.
- Aşamalı üzere gözükse de çok kolay olan bu pastayı kesinlikle deneyin çocuklar bayılıyor 🥰
Afiyet olsun ❤️
Not: daha ayrıntılı videolarıma erişmek isterseniz beni ınstagram üzerinden takip etmeyi unutmayın ❤️.
Babam Bu türlü Pasta Yapmayı Nerden Öğrendi Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







