Piyano Kek

Piyano Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve yada kakao

Kreması için;

  • 500 ml süt
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı krema

Üstü için;

  • 3 kaşık kakao

Piyano Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın.
  2. Toz şeker ekleyip şeker taneleri büsbütün eriyene kadar mikser yardımıyla karıştırın.
  3. Ayçiçek yağı ve süt ekleyip devam edin.
  4. Un, kakao ve kabartma tozunu farklı bir yere eleyip karıştırdıktan sonra azar azar kek harcına ekleyip kıvamlı bir hamur elde edin.
  5. Kek harcını; yavaşça yağlanmış, ısıya sağlam, dikdörtgen bir kalıba dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-30 dakika kadar denetimli olarak pişirin.
  7. Kreması için; süt, un ve toz şekeri derin bir tencereye alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  8. Sonrasında tereyağ ek edip kısık ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  9. Ocaktan alıp kremayı da ekleyin. En son mikser yardımı ile çırpın.
  10. Fırından çıkan keki oda ısısına geldikten sonra granül kahveyle karıştırdığınız ılık sütle ıslatın.
  11. Islattığınız kekin üzerine hazırladığınız kremayı yayın ve düzeltin.
  12. Üzerine ince bir kat kakao serpin.
  13. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Piyano Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hatay Kağıt Kebabı
Terbiyeli Semizotu Çorbası (Elinize Her Geçtiğinde Yapacaksınız O Kadar Lezzetli)
Kırmızı Meyvelerle Browni
Mor Lahana Turşusu
Kıymalı Beşamel Soslu Fırında Makarna
Nefis Kurabiye
Hdabla | © 2025 |