Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu
  • 3 çay bardağı un(yaklaşık)

İç harcı için;

  • 1 kase beyaz peynir (isteğe bağlı)

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikli olarak derin bir kaba yumurtanın akını,yoğurdu,yağı,tuzu,ince kıydığımız dereotunu koyup karıştırıyoruz.
  2. Ardından kabartma tozu ve denetimli bir formda unu azar azar ekleyip ele yapışmayan,çok katı olmayan bir hamur elde ediyoruz.
  3. Zaten hamur çabucak oluyor.
  4. Hamurdan ceviz kadar kesimler alarak isteğe nazaran içine beyaz peynir koyabiliriz. Sade de yapılabilir.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Denemeye kıymet,afiyetle.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tek Hamur 2 Çeşit Ekmek ( Normal – Zeytinli)
Yulaflı Elmalı Misket Topları
Bebişlere Kahvaltı 6 Ay
Supangle Tam Tutan Enfes Bir Lezzet
Cevizli Izgara Zeytinli Kuru Domates Mezesi
Karidesli Penne
Hdabla | © 2025 |