Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 .5 kg salamura yaprak
  • 3 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 büyük limon
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 2 çay kaşığı nane
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı nar ekşisi
  • Pirinç kavururken yarım su bardağı su

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı su
  • Artı pişerken üste çıkacak kadar sıcak su
  • Aralarda çektikçe ilave sıcak su

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelik yapraklar güzelce yıkanıp tuzu atılır.
  2. Kaynar suda 5 dk bekletip soğuk su ile şoklama yapılır. Süzülmeye bırakılır.
  3. İç harç hazırlanması soğanlar küçük doğranıp az sıvı yağ da kavurulur.
  4. Sonra pirinç yıkanıp süzülür ve eklenir. Ve kavrulur sonrası maydanoz doğranıp eklenir domates rendelenir hepsi birlikte kavrulur.
  5. Sürekli karıştırarak kavurun.
  6. Biber ,salça, domates salçası ve nar ekşisi eklenir, kavurmaya devam,tüm baharatları ekleyip tuz dahil kavurmaya devam yarım su bardağı su ekleyip ağzını kapatıp suyu çekene kadar pişirilir.
  7. Sarma kısmı; Yaprak aksi kısmı bize bakacak halde yeteri kadar harç konup sarılır tencereye dizilir.
  8. Üzerine bir büyük limon 5 dilim yapılıp üzerine serilir.
  9. Sos için yağda salça kavrulur ve su eklenip çözülür dolmaların üzerine dökülür.
  10. Dolma taşı yerlestirilir. Suyu üzerine geçecek kadar ayarlanır.
  11. Benim pişirdiğim tencere teflon 30 numara.Kullandığım dolma taşı 23 cm en büyük o vardı.
  12. Dolma birinci 10 dk harlı ateşte geri kalan kısmı kısık ateşte denetimli uygunca pişene kadar su ekleyerek pişirilir. Çektikce azar azar kaynar su eklenir.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antep Usulü Kuru Dolma
Renkli Buğday (Yarma, Dövme) Çorbası
Balon Bazlama
Ağızda Dağılan Elmalı Tart
Limonlu Bisküvili Pasta (Videolu)
Yaban Mersinli Şeftalili Semizotu Salatası
Hdabla | © 2025 |