Kendi Sosunla Pişen Kek

Kendi Sosunla Pişen Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- Damla çikolata
Sosu;
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı terayağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
Kendi Sosunla Pişen Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sosumuzu pişiriyoruz ve kenarda ılımaya bırakıyoruz.
- Yumurta ve şekerimizi köpük üzere olana kadar çırpıyoruz.
- Süt, sıvı yağ ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
- En son un, kabartma tozu, vanilin ekleyip çırpıyoruz.
- Kek kalıbımızı yağlayıp harcımızı döküyoruz sonra da ılıyan sosumuzu da üstüne döküyoruz.
- Önceden ısıttığımız fırında fansız ayarda pişiriyoruz 180 derecede pişiriyoruz.
- İçinde akışkan bir sosu olmuş oluyor. Afiyet olsun 😋.
Kendi Sosunla Pişen Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
