Girit Mezesi
Girit Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kalıp beyaz peynir
- 4-5 kol fesleğen
- 2 diş sarımsak
- 1 büyük avuç antep fıstık içi
- 4 kaşık zeytinyağı
Üzerine;
- Biraz fıstık içi
Girit Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Temizlediğimiz fesleğen ve sarımsakları robota koyalım.
- Üzerine zeytinyağı ve yıkadığımız peyniri ekleyelim.
- Fıstıkları da koyup püre haline getirelim.
- Tuz koymadım aslında peynir gereğince tuzlu oluyor.
- Biraz iri ve pütürlü olabilir servise alıp üzerine çok az zeytinyağı gezdirip fıstıklarla süsleyelim. Sıhhatle tüketelim.
Girit Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











