Sade Kek

Sade Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Sade Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1. Fırını 170°c’ye (alt-üst ayarda) evvelce ısıtın.
  2. Yumurta ve şekeri, beyazlaşıp köpürene kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın.
  3. Kek kalıbınızı yavaşça yağlayın ve hamuru içine dökün.
  4. Önceden ısıtılmış 170°c fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak piştiğinden emin olun, sonra fırından çıkarıp dinlendirin.

Not:Tarif 23 cm kek kalıbı içindir. Afiyet olsun! Şayet kalıbınız büyükse gereçleri biraz artırabilirsiniz.

Sade Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Pasta (Fırınsız)
Kuzu İncik
Karışık Kışlık Turşu
Limonlu Kurabiye
Nutella Cookie Tart
Tepsi Poğaçası
Hdabla | © 2025 |