Sade Kek
Sade Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Sade Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1. Fırını 170°c’ye (alt-üst ayarda) evvelce ısıtın.
- Yumurta ve şekeri, beyazlaşıp köpürene kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın.
- Kek kalıbınızı yavaşça yağlayın ve hamuru içine dökün.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak piştiğinden emin olun, sonra fırından çıkarıp dinlendirin.
Not:Tarif 23 cm kek kalıbı içindir. Afiyet olsun! Şayet kalıbınız büyükse gereçleri biraz artırabilirsiniz.
Sade Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







