Yoğurtlu Kebap ( Pideden)

Yoğurtlu Kebap ( Pideden) Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • 2 büyük domates
  • 1 kaşık biber salçası
  • Tereyağı
  • 1 adet küçük pide
  • Çeyrek bağ maydanoz
  • Yoğurt
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Yoğurtlu Kebap ( Pideden) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanları doğrayıp tereyağında 5 dakika kavuralım. Akabinde kıymayı koyup 5 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  2. Şimdi de doğradığımız yeşil biberi ek edelim. Kavurmaya devam edelim.
  3. Kıyma, soğan ve biberler bir ortada yeterlice kavrulduktan sonra ezdiğimiz sarımsağı ve 1 kaşık biber salçası koyalım karıştıralım. Sonrasında küp küp doğradığımız domatesleri ek edelim kavurmaya devam edelim.
  4. Baharatları ekleyelim. 1 çay bardağı sıcak su koyup kapağını kapatalım kaynayınca altını kısalım. Kısık ateşte 20 – 25 dakika pişirelim. Sonrasında kapağını açalım suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim. Kıyma harcımız hazır.
  5. Öte yandan küp küp doğradığımız pideleri tavada tereyağında kavuralım. Güzelce pidelerimiz kızarsın. Pidelerimiz hazır.
  6. 2 diş sarımsağı ezelim üzerine yoğurt ekleyelim ve çırpalım. Yoğurdun katılığına nazaran su ek edebilirsiniz. Bir tutam da tuz ekledikten sonra yoğurdumuz da hazır.
  7. Son olarak tabana pideleri koyalım üzerine yoğurdumuzu gezdirelim akabinde kıyma harcımızı da gezdirelim. En üste kıydığımız maydanozu da ekleyelim( maydanoz değerli bir detaydır). Afiyet olsun.

Yoğurtlu Kebap ( Pideden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Pırasa Ve Havuç Kavurması (Pırasa Sevmeyenler Bile Tadına Bayılacak)
Anne Kurabiyesi
Kokoş Pastane Kurabiyesi
Damla Sakızlı Muhallebi
Kahvaltılık Çörek
Nussecken Fındık Köşeleri
Hdabla | © 2025 |