Yoğurtlu Kebap ( Pideden)
Yoğurtlu Kebap ( Pideden) Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- 2 büyük domates
- 1 kaşık biber salçası
- Tereyağı
- 1 adet küçük pide
- Çeyrek bağ maydanoz
- Yoğurt
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Yoğurtlu Kebap ( Pideden) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları doğrayıp tereyağında 5 dakika kavuralım. Akabinde kıymayı koyup 5 dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Şimdi de doğradığımız yeşil biberi ek edelim. Kavurmaya devam edelim.
- Kıyma, soğan ve biberler bir ortada yeterlice kavrulduktan sonra ezdiğimiz sarımsağı ve 1 kaşık biber salçası koyalım karıştıralım. Sonrasında küp küp doğradığımız domatesleri ek edelim kavurmaya devam edelim.
- Baharatları ekleyelim. 1 çay bardağı sıcak su koyup kapağını kapatalım kaynayınca altını kısalım. Kısık ateşte 20 – 25 dakika pişirelim. Sonrasında kapağını açalım suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim. Kıyma harcımız hazır.
- Öte yandan küp küp doğradığımız pideleri tavada tereyağında kavuralım. Güzelce pidelerimiz kızarsın. Pidelerimiz hazır.
- 2 diş sarımsağı ezelim üzerine yoğurt ekleyelim ve çırpalım. Yoğurdun katılığına nazaran su ek edebilirsiniz. Bir tutam da tuz ekledikten sonra yoğurdumuz da hazır.
- Son olarak tabana pideleri koyalım üzerine yoğurdumuzu gezdirelim akabinde kıyma harcımızı da gezdirelim. En üste kıydığımız maydanozu da ekleyelim( maydanoz değerli bir detaydır). Afiyet olsun.
Yoğurtlu Kebap ( Pideden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












