Tam Ölçü Mercimek Köftesi

Tam Ölçü Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) orta uzunluk kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3-4 kol taze soğan
  • ½ bağ maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tam Ölçü Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği suda haşlayın. Mercimekler haşlanıp, güzelce yumuşadıktan sonra tencerenin içerisine ince bulguru ekleyin. Tencerede biraz su kalmış olmasına dikkat edin.
  2. İnce bulguru mercimeğin içerisine güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın 10 – 15 dakika demlenmeye bırakın.
  3. Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve bir tavada zeytinyağıyla birlikte soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
  4. Soğan yumuşadığında ezerek doğradığınız sarımsağı ve salçaları ek edip salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavuruniçerisine.
  5. Mercimek ve bulguru geniş bir kaba alın ve tavadaki harcı ve baharatları dökün. Yumuşak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
  6. İnce doğradığınız maydanoz ve taze soğanı da ek edin ve hepsi birleşecek biçimde tekrar yoğurup, elinizle biçim verip servis tabağına alın.

Not:Eşim maydanoz yiyemediği için ben koyamadım daha hoş olur maydanoz ile. 2 kişilik aile olduğumuz için ufak porsiyon yapmaya çalışıyorum siz iki katını yapabilirsiniz.

Tam Ölçü Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şipşak Çabuk Pizza
Şekerpare
Pesto Soslu Makarna
Un Helvası Tarifi
Milföy Atıştırmalık
Kıyır Kıyır Mayasız Dereotlu Poğaçalar (Çayınız Demlenene Kadar Hazır Olacak)
Hdabla | © 2025 |