İmam Bayıldı Tadında Patlıcan Yemeği
İmam Bayıldı Tadında Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane patlıcan
- 1 tane soğan
- 4 tane domates
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça ( ben domates salçası kullandım yarı yarıya karışık kullanabilirsiniz )
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 su bardağı ılık su
Patlıcanı kızartmak için;
- Sıvı yağ
İmam Bayıldı Tadında Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel patlıcanları alacalı soyup orta kalınlıkta uzun bi biçimde doğrayın acısını alması için 15 dk tuzlu suda bekletin.
- Suda beklettiğimiz patlıcanları sudan alarak kızartma yağında kızartın kızarttıktan sonra peçete yardımı ile fazla yağını alın.
- Uygun bir tencereye soğanı be 3 lisan sarımsağı yemeklik doğrayıp 3 kaşık sıvı yağ ile kavurun.
- Üzerine küp küp doğranmış 3 tane domatesi ekleyip biraz daha kavurun.
- Kızartıp fazla yağını aldığınız patlıcanı ve 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin bir iki çeşit karıştırın.
- Üzerine 1 su bardağı suyu ve baharatları ekleyip ağzı kapalı halde orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin piştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🩷.
İmam Bayıldı Tadında Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












