Köftenin En Güzel Hali! İzmir Köfte Tarifi (Adım Adım Anlatım) (Videolu)
Köftenin En Hoş Hali! İzmir Köfte Tanımı (Adım Adım Anlatım) İçin Malzemeler
- 4 adet patates
Köfte harcı için;
- Az yağlı 500g dana kıyma
- 1,5 su bardağı ekmek içi
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- Yarım demet maydanoz
- Yeteri kadar tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
- 3 adet domates
- 1,5 su bardağı su
- Tuz
- Kekik
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Süslemek için;
- Domates
- Biber
Köftenin En Hoş Hali! İzmir Köfte Tanımı (Adım Adım Anlatım) Nasıl Yapılır?
- Köfte harcının hazırlanışı için; bir kaba 500 gram az yağlı dana kıymayı alın. 📌 Üzerine 1 adet rendelenmiş soğan, 1 adet yumurta, 1,5 su bardağı ufalanmış ekmek içi ekleyin. 📌 Yarım demet ince doğranmış maydanozu ek edin. 📌 Baharatlar: tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyin. 📌 tüm gereçleri güzelce yoğurun, harcı en az 10-15 dakika dinlendirin.
- Patateslerin hazırlığı 📌 4 adet patatesi soyup elma dilimi biçiminde doğrayın. 📌 Kızgın yağda yavaşça kızartın (tam pişirmeyin, fırında da pişecek)
- Köftelerin şekillendirilmesi ve kızartma 📌 dinlenen harçtan köfte biçimleri verin. 📌 Az yağda önlü gerili yavaşça kızartın. (yine tam pişirmeyin)
- Sosun hazırlığı 📌 farklı bir tavaya köfteleri kızarttığımız yağın yaklaşık 4 yemek kaşığı kadarını alın. 📌 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçasını ekleyin. 📌 Rendelenmiş 1 su bardağı domates sosu yahut 3 adet rendelenmiş domatesi 1,5 su bardağı suyu ek edin. 📌 tuz ve kekik ekleyip sosu kaynamaya bırakın.
- Fırına hazırlık 📌 orta uzunluk bir fırın kabına köfte ve patatesleri sıra sıra dizin. 📌 Ortalara dilimlenmiş domates ve biber yerleştirin. 📌 üzerine hazırladığınız sosu dökün.
- Pişirme 📌 evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. 📌 Üzeri hafif kızarınca ve köfteler sosu çekince servise hazır!.

Köftenin En Hoş Hali! İzmir Köfte Tanımı (Adım Adım Anlatım) Fotoğraflı Yapılışı









