Sodalı Tepsi Böreği

Sodalı Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet yufka
  • 500 gr ezine peynir
  • 1 demet orta uzunluk maydanoz ince doğranmış

Sosu için;

  • 1 adet sade soda
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1-5 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam

Sodalı Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta sarısı hariç sosu için olan tüm materyaller karıştırma kabında karıştırılır.
  2. Tepsi yağlanıp 1 tane yufka tepsiye konularak her yerine gelecek halde sos dökülür.
  3. 3 adet yufka olana dek süreç tekrarlanır.
  4. 3. yufka’dan sora peynir ve maydanoz harmanlanır yarısı 3. Yufkanın üzerine serpilir.
  5. Araları soslanarak 4 adet yufka daha serilir.
  6. Kalan peynir maydanoz karışımı serpilir.
  7. Kalan 3 yufka soslanarak üzerine kapatılır.
  8. Son yufka görseldeki üzere kenarları böreğin altına gelecek halde içe katlanır, dilimlenir.
  9. Kalan sos her yerine dökülür.
  10. Sosu çekince yumurta sarısı sürülüp susam çörekotu serpilir.
  11. Jelatin çekilip 2 saat dinlenmeye bırakılır.
  12. Dinlenen börek evvelden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana dek pişirilir. Yemeye hazır deneyeceklere şimdiden. Afiyet olsun😊

Sodalı Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sufle (Glutensiz)
Galeta Çubuklar
Bu Yazın Favorisi Affogato (Videolu)
Browni Kurabiye
Camembert Peynirli Kuşkonmaz
Tam Kıvavamında Pankek Tarifi
Hdabla | © 2025 |