Kışlık Yeşil Fasulye Hazırlığı

Kışlık Yeşil Fasulye Hazırlığı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg yeşil fasulye

Kışlık Yeşil Fasulye Hazırlığı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yeşil fasulyelerimizi güzelce yıkayıp varsa kılçıklarını ayıklayıp doğruyoruz.
  2. Büyük bir tencerede kaynayan suya doğranmış yeşil fasulyeleri koyup rengi değişene kadar haşlıyoruz.
  3. Daha sonra süzüp soğumasını bekliyoruz.
  4. Buzluk poşetlerine yahut kutularına porsiyonlar halinde koyuyoruz.
  5. Pişirmeye geldiğimiz noktada ise ;Bir adet kuru soğan tencereye alınır ve sotelenir.
  6. İçerisine bir adet kapya biber doğranır ve kavurulmaya devam edilir.
  7. Kavrulan soğan ve kapya biberin üzerine salçamızı ekleyip un ek ettikten sonra kavurma sürecine bir iki karışım devam edilir.
  8. (kıyma yahut tavuk ile yeşil fasulye yapanlar bu etaptan evvel ekleyebilirsiniz sonrasında ise salçasını ununu ek edebilirsiniz ).
  9. Üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirmeye bırakılır.Afiyet olsun 🤗🍽️.

Kışlık Yeşil Fasulye Hazırlığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kara Mercimek Çorbası
Tavuk Çorbası (Havuçlu, Pirinçli)
Cheesecake Dolgulu Çikolatalı Kurabiye
Kremalı Börek
Mısır Gevrekli Kurabiye
Puf Puf Sade Poğaça Tarifi
Hdabla | © 2024 |