Yeşil Bakla Yemeği

Yeşil Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo yeşil bakla
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • Tuz

Sos için;

  • Yoğurt
  • Sarımsak

Yeşil Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Baklalar iki ucu kırılarak temizlenir.
  2. Boyut olarak büyükse 2 ye 3 e bölünür. Değilse tek kesim kalabilir.
  3. Kaynamakta olan suya atılıp 15 dk kadar haşlanır. Sonra da süzülür.
  4. Küp küp doğranmış soğan kavrulur, salçası da kavrulur.
  5. Baklalar tencereye eklenir bir iki karıştırılıp üzerine 1 su bardağı kadar su eklenir. Pişirilir.
  6. Üzerine hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yoğurt koyulup servis yapılır. Afiyet olsun.

Not:Görüntü olarak dağılmış duruyor fakat ne kadar dağılırsa o kadar lezzetli oluyor benim zevkimce.

Yeşil Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Katkat Sütsüz Pasta
Yoğurt Soslu Patates Şöleni
Kahveli Çikolatalı Kurabiye
Şeyh Mualla
Kahvaltılık İçli Krep
Kelebek Şeklinde Pasta Tarifi
Hdabla | © 2025 |