Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası

Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk kalça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk kalça düdüklüye alınıp 15 dakika haşlanır. Haşlanmış tavuk soğuması için bir tabağa alınır ve küçük küçük didilir.
  2. Başka bir tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağ alınır. Havuçlar ve sarımsak 2-3 dakika sotelenir. Akabinde 1, 5 yemek kaşığı un ek edilir ve kavrulur. (yanmamasına dikkat edelim)
  3. Tavuk suyu bir süzgeçten geçirilir, su ile birlikte ek edilir ve karıştırılır.
  4. Kaynamaya başlayan çorbaya tel şehriye ve didilmiş tavukları koyup baharatları da ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Kıvamlı olursa su ekleyebilirsiniz.
  5. Yerken limon sıkın kesinlikle nefis oluyor. Afiyet olsun ❤️

Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Basit Ice Tea
Çikolatalı Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye Tarifi
Kapalı Lavaş Pizza
Bal Kabaklı Ve Baharatlı Kek (Videolu)
Peynirli Makarna
Fındıklı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |