Soğanlı Zeytinyağli Salma Basmati Pirinç Pilavı

Soğanlı Zeytinyağli Salma Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1 küçük çay bardağı arpa şehriye
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 küçük türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz toz şeker limon suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su
  • 1 türk kahve fincanı su

Soğanlı Zeytinyağli Salma Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağı koyalım ,şehriyeyi koyalım kısık ateşte pembeleşinceye kada kavuralım sonra küçük yemeklik doğranmış soğanı koyalım karıştıralım, suyunu ek edip karıştıralım, tuz, baharatları serpelim.
  2. Su fokurdayıncaya yıkadığımız basmati pirinç ek edip karıştıralım. Tekrar fokurdayincaya ocağın altını kisalim.
  3. Kısık ateşte denetim ederek çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Not:Tuzunu damak tadına nazaran ayarlayabilirsiniz.

Soğanlı Zeytinyağli Salma Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lezzeti Şahane Ispanaklı Gözleme
Kakaolu İrmik Dilimleri
Orman Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı
Sushi Rüzgarı (Somondan Surimi’ye, Tempura’dan Edamame’ye)
Diyette Doyurucu Kahvaltı Tabağı
Pişi Tarifi Süt Yoğurt Kullanmadan (Videolu)
Hdabla | © 2025 |