Tantuni

Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 8 adet lavaş
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı yağ
  • 1.5 su bardağı su
  • Sumak
  • Toz biber
  • Tuz

Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklarımızı küp küp doğruyoruz ve geniş bir tavaya alıyoruz 1 su bardağı su ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz suyunu çekince yarım su bardağı yağ ile kavuruyoruz ve toz biber ekliyoruz kavurduktan sonra yarım su bardağı su ekliyoruz altını kısıyoruz.
  2. Bir tabağa soğanlarımızı yarım ay halinde doğruyoruz üzerine, maydanozlarımızı doğruyoruz sumak ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Farklı bir tabağa domateslerimizi küp küp doğruyoruz.
  3. Düz bir yerde lavaşlarımızın kenarlarını 1 cm kadar iki tarafıda kesiyoruz kare formu oluşturuyoruz (elinizde bazlama varsa yada somun ekmek kullanabilirsiniz)
  4. Lavaşımızı ocaktaki tavamızın içine batırıyoruz 10 sn kadar kalabilir bol yağlı ve kızarmış isterseniz biraz daha bırakabilirsiniz.
  5. Tavadan aldığımız lavaşımıza 2 kaşık tavuklarımızdan ekliyoruz üzerine soğan ve domates ekliyoruz ve tuzumuzu atıp sıkıca sarıyoruz servis tabaklarına alabilirsiniz yanına çokça limon ve biber turşusu ile yemeye hazırdır ☺️.

Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeni Nesil Pizza Tarifi (Videolu)
Yalancı Beyti
Gülsefa ‘nın Hatay Kömbesi
Çilekli Yaş Pasta (Pratik)
Mısır Gevrekli Kurabiye
Kuru Domatesli Izgara Zeytinli Kahvaltılık
Hdabla | © 2025 |