Puf Poğaça (Videolu)

Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 720 gram un (6 bardak)
  • 10 gram tuz (2 tatlı kaşığı)
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 200 ml sıvı yağ (1 su bardağı)
  • 200 ml su (1 su bardağı)
  • 200 ml süt (1 su bardağı)
  • 40 gram yaş maya
  • 30 gram toz şeker (2 yemek kaşığı)

Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, su, şeker, mayayı geniş bir kapta karıştırıp 10 dk mayayı etkinleştirelim.
  2. Sıvıyağ, yumurta beyazı, un ve tuzu ekleyip, yumuşak bir hamur yoğuralım, 1 saat mayalanmaya bırakın⏳
  3. Hamuru 20 eşit modüle ayırın (75 gram)
  4. Her bezeyi elinizle açın, içine peynir koyup sıkıca kapatın 🧀
  5. Ters çevirip fırın tepsisine dizin.
  6. 15 dakika tekrar mayalanmaya bırakın.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 🥜.
  8. Fırını evvelce ısıtmaya gerek yok! 180 derece fırının alt kısmında pişirin.  .
  9. Fırından çıkınca üzerini pak bir bezle örtüp dinlendirin.

Not:Un oranı değişebilir (yumurtanın büyüklüğü, unun cinsi etkileyebilir)

Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Pırasalı Kek
Tavada Pırasalı Yeşil Soğan Mücveri
Viral Olan ,Evlen Benimle Tavuk Yemeği (Marry Me Chicken)(Videolu)
Tahinli Pide
Pratik Çikolatalı Pizza
Ödem Attıran Ananas Kürü
Hdabla | © 2025 |