Gelin Bohçası
Gelin Bohçası Tanımı İçin Malzemeler
Pankek için;
- ️1 adet yumurta
- ️1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- ️1 su bardağı süt
- ️3 yemek kaşığı sıvı yağ
- ️2 yemek kaşığı kakao
- ️1 paket vanilya
- ️1 su bardağı un
Arası için;
- ️2 paket kremşanti
- ️1,5 su bardağı süt
Kenar kaplama için;
- ️Hindistan cevizi
Gelin Bohçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pankek hamuru için; yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım. Başka malzmeleri ekleyip tekrar çırpalım. Yanmaz yapışmaz bir tavada tek istikametli göz göz olana kadar pişirelim.
- Pişen pankeklerin üzerini kesinlikle bir poşetle örtün yumuşasın kıvırırken kırılmasın. Pişen pankekleri soğumaya bırakalım.
- Kremşantiyi sütle çırpalım kıvam alsın. Soğuyan pankeklerin ortasına kremşanti sıkıp kenarlarını hindistan cevizine batıralım.
- Üzerini benmari metodu erittiğimiz çikolatayla süsleyelim. 2 saat buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Gelin Bohçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














