Gelin Bohçası

Gelin Bohçası Tanımı İçin Malzemeler

Pankek için;

  • ️1 adet yumurta
  • ️1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • ️1 su bardağı süt
  • ️3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ️2 yemek kaşığı kakao
  • ️1 paket vanilya
  • ️1 su bardağı un

Arası için;

  • ️2 paket kremşanti
  • ️1,5 su bardağı süt

Kenar kaplama için;

  • ️Hindistan cevizi

Gelin Bohçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pankek hamuru için; yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım. Başka malzmeleri ekleyip tekrar çırpalım. Yanmaz yapışmaz bir tavada tek istikametli göz göz olana kadar pişirelim.
  2. Pişen pankeklerin üzerini kesinlikle bir poşetle örtün yumuşasın kıvırırken kırılmasın. Pişen pankekleri soğumaya bırakalım.
  3. Kremşantiyi sütle çırpalım kıvam alsın. Soğuyan pankeklerin ortasına kremşanti sıkıp kenarlarını hindistan cevizine batıralım.
  4. Üzerini benmari metodu erittiğimiz çikolatayla süsleyelim. 2 saat buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Gelin Bohçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası
Tel Kadayıflı Muhallebi
Coleslaw
Karışık Kızartma
Çıtır Patates Mezesi
Hdabla | © 2025 |