Meyve Soslu Tart Kek

Meyve Soslu Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 2- 3 çay bardağı un

Beyaz kısım için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt

Meyve sosu için;

  • 1 paket hazır meyve sosu
  • 1 su bardağı su

Meyve Soslu Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel çekimimizi yapmaya başlıyoruz iki yumurtayı ve şekeri blenderla yaklaşık 5 dakika çırpıyoruz. Akabinde öbür gereçleri ekleyerek çırpıcıyla çıkmaya devam ediyoruz. Un ölçüsü yumurtanın büyüklüğüne nazaran değişebilir.
  2. Daha sonra kekimizi 160° fırında altüst ayarda pişiriyoruz.
  3. Kek pişerken bu ortada biz bir bardak sütle bir paket krem şantiye hazırlayıp güzelce çırpıp buzdolabına kaldıralım.
  4. Hazır markanın orman meyve sosunu tencereye boşaltıp bir su bardağı su ile pişirip soğumaya bırakalım.
  5. Kekimiz fırından çıktıktan ve soğuduktan sonra kremşantiye üstüne sürelim akabinde soğumuş meyve sosuumuzu da üzerine sürelim ve buzdolabına kaldıralım. Birkaç saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Meyve Soslu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Burçak Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dışı Çıtır Simit
Hint Çayı Masala
Cacık
Pancar Salatası (Yoğurtlu)
Fındıklı Güllaç
Pastaban Tiramisu
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.