Kavanozda Konserve Kuzu Eti

Kavanozda Konserve Kuzu Eti Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg kuşbaşı kuzu eti
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Kavanozda Konserve Kuzu Eti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuzu eti sıvı yağ ile geniş bir tavada suyunu çekene kadar sotelenir. Tuz ek edilir.
  2. Önceden hazırlanmış olan cam kavanozlara eşit bir biçimde dağıtılır.
  3. Kavanozların kapağı güzelce kapatılır.
  4. Uygun bir kazana yahut derin bir tencereye dizilir.
  5. Kazanın tabanına havlu yada kesim kumas konulur. ( kaynarken kavanozların çatlamaması için ).
  6. Kavanozların üzerine 4 -5 cm çıkacak kadar su ek edilir.
  7. Kavanozların suyun üzerine çıkmaması için üzerine geniş yüzeyli bir tartı konulabilir.
  8. İki buçuk saat kaynamaya bırakılır.
  9. Kavanozları sudan çıkarıp sofra bezinin üzerine kapağı altta kalacak halde dizilir.
  10. Üzeri güzelce örtülür. 24 saat sonra sofra bezi açılır.

Et konservemiz hazır.

Dilediğiniz vakit konserveyi açıp ister soğuk ister sıcak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kavanozda Konserve Kuzu Eti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çocukların Vazgeçilmezi Anne Köftesi
Tam Kıvavamında Pankek Tarifi
Tavuk Beyti
Mangal Tadını Aratmayan Fırında Çöp Şiş Tavuk
Kapalı Lavaş Pizza
Hatay Kağıt Kebabı
Hdabla | © 2024 |