Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet orta uzunluk patlıcan
  • 400-500 gram kıyma
  • 2-3 diş sarımsak (dövülmüş)
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz (damak zevkine göre)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 adet domates
  • 2-3 adet yeşil biber

Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları hazırlayın. Patlıcanları orta kalınlıkta (yaklaşık 1,5-2 parmak genişliğinde) halka halka doğrayın.
  2. Köfte harcını yapın. Kıymayı geniş bir kaba alın, dövülmüş sarımsak, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyip güzelce yoğurun. Baharat ölçüsünü damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
  3. Tepsiye dizin: bir patlıcan bir köfte olacak biçimde sırasıyla tepsiye dizin.
  4. Sebzeleri ekleyin. Tepsinin boş kalan kısımlarına dörde yahut beşe böldüğünüz domatesleri ve bütün haldeki biberleri yerleştirin.
  5. Yağ ve tuz ekleyin: yemeğin üzerine yavaşça tuz serpin ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin.
  6. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında birinci yarım saat üstü ıslatılmış yağlı kağıtla kapalı, son yarım saat üstü açık biçimde yaklaşık 1 saat pişirin. Patlıcanların yeterlice yumuşadığını denetim ederek pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Afiyet olsun!.

Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Soslu Zeytin
Kavala kurabiyesi
Patatesli Ekmek (VİDEOLU )
Süt Kremalı Körili Tavuk Sote
Şerbetli Atom Tatlısı
Hdabla | © 2025 |