Kekli Buz Dağı Tatlısı

Kekli Buz Dağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet top kek (kakaolu önerilir)
  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 4-5 tatlı kaşığı kakao (isteğe bağlı)
  • 5 adet çubuk dondurma (kakaolu yahut vanilyalı )
  • 20-25 adet petibör bisküvi (kıvam için)

Kekli Buz Dağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Top kekleri geniş bir kaba ufalayın.
  2. Üzerine sütü dökün kekler yumuşasın ve sütü çeksin.
  3. Şeker ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
  4. Dondurmaların çubuklarından çıkarsın doğrayarak karışıma ekleyin.
  5. Petibör bisküvileri rondodan geçirin karışıma ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
  6. Hazırladığınız karışımı mozaik pasta kalıbı yahut kek kalıbına dökün.
  7. Üzerini dilediğiniz gereçler ile süsleyin.
  8. Tatlıyı buzlukta bir iki saat dinlendirin.
  9. Servisten evvel 5-10 dakika dışarıda bekletip dilimleyip servis edin.

Kekli Buz Dağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kandil Simidi
Elmalı Rulo Kek
Karpuz Salatası
Tavada Pizza
Patatesli Omlet
Fırında Soslu Köfte Patates
Hdabla | © 2025 |