Kayseri Mantısı

Kayseri Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo mantı
  • 400 gram yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağ
  • Tuz

Kayseri Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye suyu koyup ocağa alıp haşlama yapıyoruz.
  2. Başka bir kapta yoğurdu rendelenmiş sarımsağı birazda tuz ek edip karıştırıyoruz.
  3. Haşladığımız mantıyı yoğurdun içine döküyoruz.
  4. Küçük ve derin bir tavada zeytinyağ ve salçayı alıp ocakta karıştırıyoruz salçanın kokusu çıkınca üzerine yarım çay bardağı su ek ediyoruz kıvam alınca altını kapatıyoruz.
  5. Servis tabağına alıyoruz üzerine sosu döküp servis yapıyoruz. Yiyenlere afiyet olsun.

Kayseri Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pamuk Gibi Tel Tel Açma
Şeftalili Turta
İç Bakla Fava
Damla Çikolatalı Kurabiye
Köz Patlıcanlı Haydari (Haydariye Level Atlatıyoruz)
Sütsüz Yoğurtsuz Mis Gibi Karaköy Poğaça
Hdabla | © 2025 |