Kuzu Göbeği Kavurması
Kuzu Göbeği Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu göbeği mantarı
- 2 adet soğan
- 1 baş sarımsak
- 3 adet kapya biber
- Tuz
- Pul biber
- Zeytinyağı
Kuzu Göbeği Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuzu göbeklerini yıkıyoruz ve boyutlarına nazaran kesiyoruz. Çok küçükleri direk kesmeden kullanabilirsiniz.
- Soğanlarımızı küp küp doğruyoruz,sarımsaklarımızın kabuklarını soyuyoruz direk doğramadan soğanlarla birlikte pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Julyen doğradığımız biberlerimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Kavrulan soğan,sarımsak,biberlerin üzerine kuzu göbeğimizi ekliyoruz ve suyunu bırakacaktır.
- Suyunu çekene kadar bekliyoruz ve suyunu çektiğinde baharatlarını ekliyoruz ve kısık ateşte 10 dk kadar kavurduktan sonra yemeye hazır hale geliyor.
Kuzu Göbeği Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












