Kuzu Göbeği Kavurması

Kuzu Göbeği Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu göbeği mantarı
  • 2 adet soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 3 adet kapya biber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Zeytinyağı

Kuzu Göbeği Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuzu göbeklerini yıkıyoruz ve boyutlarına nazaran kesiyoruz. Çok küçükleri direk kesmeden kullanabilirsiniz.
  2. Soğanlarımızı küp küp doğruyoruz,sarımsaklarımızın kabuklarını soyuyoruz direk doğramadan soğanlarla birlikte pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  3. Julyen doğradığımız biberlerimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Kavrulan soğan,sarımsak,biberlerin üzerine kuzu göbeğimizi ekliyoruz ve suyunu bırakacaktır.
  5. Suyunu çekene kadar bekliyoruz ve suyunu çektiğinde baharatlarını ekliyoruz ve kısık ateşte 10 dk kadar kavurduktan sonra yemeye hazır hale geliyor.

Kuzu Göbeği Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Tadında Tencerede Kanat (2 Kişilik)
Dereotlu Peynirli Poğaça
Niğde Tava ( Kurban Bayramına Lezzetli Bir Tarif )
Makarna Salatası
Dünyanın En Basit İkramlık Muhallebisi
Dereotlu Mini Poğaça
Hdabla | © 2025 |