Keşkül

Keşkül Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı badem unu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya

Keşkül Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ocağa tencereyi koyuyoruz içine 1 çay bardağı süt ayırıp kalanı döküyoruz.
  2. Yumurta sarısı ,şeker ve badem ununu da koyup 10 dk karıştırıyoruz .
  3. Başka bir kapta nişasta, pirinç unu, vanilya ve ayırdığımız sütü koyup pütürlük kalmayacak biçimde karıştırıyoruz .
  4. 10 dk kaynayan karışımın altını kısıp içine karıştırarak döküyoruz.
  5. 3/4 dk daha karıştırarak pişiriyoruz.
  6. Sonra servis yapacağımız kaseleri dolduruyoruz, soğumaya bırakıyoruz, dilediğiniz üzere üzerini süsleyip servis yapıyoruz.

Keşkül Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytin Ezmesi Nasıl Yapılır?
Hem Tatlı Hem Tuzlu Çok Farklı Aşırı Lezzetli Kurabiye (Videolu)
Airfy’da Sufle (3 Kişilik)
Karamel Soslu, Bisküvili, Latteli Pasta
Nefis Reyhan Şerbeti
Beyaz Çikolatalı Dubai Çikolatası
Hdabla | © 2025 |