Fındıklı Burma Tarifi

Fındıklı Burma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka 460 gram benimki
  • 2 su bardağı fındık cevizde olur
  • 8 dolu yemek kaşığı şeker
  • Sıvı yağ

Fındıklı Burma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle fındığı rondodan çekip şekerle karıştırıyoruz.
  2. 2 baklavalık yufkayı masaya serilir.
  3. Üzerine biraz sıvı yağ sürülür ve hazırlanılan fındık şeker karışımı serpiştirilir.
  4. Yufkanın geniş yerinden oklavayla çok sıkmadan sarılır en sonda büzüştürülür ve oklavadan çıkarılır.
  5. Bu formda tepsiyi doldurana kadar devam edilir.
  6. Üzerine sıvı yağ sürülerek 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
  7. Arzuya nazaran isterseniz şerbetli biçimde de servis edebilirsiniz. Kuru biçimde de farklı bir lezzet oluyor😋.

Fındıklı Burma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Ve Mantarlı, Sebzeli Makarna (Diyete Uygun)
Mantı
Tom Ve Jerrynin Tavuğu
Tam Ölçü Kışlık Menemen Sos Tarifi
Akşam Menüsü
Gül Böreği (Ispanaklı Ve Peynirli)
Hdabla | © 2025 |